On estem?
 
 On estem?
 
 
Planxa i pintura
 
 Planxa i pintura

 
  Fotografies
 
 
Mecànica i
 electricitat
 
 
  Fotografies  
 
I.T.V.
   
 
Articles automoció
 
Eco
 
 
Tornar a l’inici
10  11  12  13  14  15  16  17  18  19 
La bateria
 

Es tracta d’un dels elements més coneguts del nostre automòbil i al qual gairebé tothom s’ha hagut d’enfrontar ja que la seva vida útil és entre 3 i 4 anys.

És la principal font d’energia ja que en depén l’arrancada. A partir d’aquí és el motor que subministra electricitat als components que la necessiten, tot i que puntualment el vehicle requerirà una reserva d’energia degut al gran nombre de consumidors que porta avui en dia.

La seva durada dependrà de l’ús que en fem : constants arrancades i aturades del motor, utilització de consumidors amb motor apagat (warning, radio, etc.), llargs periodes sense circular i d’altres, són factors que disminueixen la seva vida útil.

Quan la tensió de la bateria baixa de 10V en arrancada ens trobarem amb dificultats d’engegar i potser de càrrega (recuperació de l’energia perduda). Caldrà substituir-la aleshores, pero compte a caure en la creença comuna de que una bateria sempre “avisa”; un vas comunicat o un canvi de temperatura poden provocar una fallada sobtada de la mateixa.

 
 
Com tinc els amortidors?
 

No és una pregunta recurrent i per aquest motiu la trobo simpàtica. Per què no és comuna? Potser pel baix índex d’ITV’s desfavorables arran d’aquest sistema de seguretat.

Us en farieu creus del nombre de vehicles amb amortidors en mal estat que sorgirien, després d’una inspecció acurada en un banc de suspensions. Els fabricants recomanen revisar-los cada 25.000 kms. i substituir-los als 90.000-100.000 kms. Més enllà no poden afirmar que en condicions normals i tret d’excepcions, uns amortidors estaran en bon estat.

La seva importància ve derivada de la necessitat que les rodes estiguin en contacte permanent amb el terra i no perdin adherència. I quan és fa evident el defecte? A situacions extremes que sovint no tenen solució.

 
 
 

L’escrit d’avui tracta d’identificar els símptomes de les avaries més frequents al sistema de frenada, no per solucionar-los, sino amb objecte de que proporcioneu la informació més útil possible al vostre taller.

Un soroll de fregament metàlic al frenar o viceversa (mentre no frenem i deixa de fer-lo en frenar), indica un desgast excessiu del material de fricció, frega el suport o l’avisador de desgast.

Un pedal de fre que requereix una força excessiva per frenar, amb el conseqüent allargament de la frenada, indica una manca d’assistència a la frenada per mal funcionament del servofre.

Quan en apretar el pedal, aquest s’en va cap el fons paulatinament, ens indica una fallada de la bomba, que perd pressió i per tant assistència a la frenada. També podria ser el cas que calgués tensar els frens.

 
 
10  11  12  13  14  15  16  17  18  19 
Tornar a l’inici

Facebook
   
 Síguenos en Facebook
 
 
 
   
 
Vídeos tècnics
 

 
 
FÒRUM
   

Visiteu el fòrum, podreu fer consultes sobre el vostre automòvil i trobar consells i solucions.
 
 
CONTACTE
   
  Contacte
 
 
Política de privacidad
 
Mecànica i electricitat: Pg. Vilanova, 53 - 08870 Sitges (Centre) - Tel. 93-8943646 - 619 421 582 - Fax 93-8941570
Planxa i pintura: Drets Humans 13-15, Nau 9 - Pol. Ind. Mas Alba - 08870 Sitges
Horaris: De dilluns a divendres, de 8:00 a 13:00 hores i de 15:00 a 19:00 Dissabtes tancat.