On estem?
 
 On estem?
 
 
Planxa i pintura
 
 Planxa i pintura

 
  Fotografies
 
 
Mecànica i
 electricitat
 
 
  Fotografies  
 
I.T.V.
   
 
Articles automoció
 
Eco
 
 
Tornar a l’inici
10  11  12  13  14  15  16  17  18  19 
Com tinc els amortidors?
 

No és una pregunta recurrent i per aquest motiu la trobo simpàtica. Per què no és comuna? Potser pel baix índex d’ITV’s desfavorables arran d’aquest sistema de seguretat.

Us en farieu creus del nombre de vehicles amb amortidors en mal estat que sorgirien, després d’una inspecció acurada en un banc de suspensions. Els fabricants recomanen revisar-los cada 25.000 kms. i substituir-los als 90.000-100.000 kms. Més enllà no poden afirmar que en condicions normals i tret d’excepcions, uns amortidors estaran en bon estat.

La seva importància ve derivada de la necessitat que les rodes estiguin en contacte permanent amb el terra i no perdin adherència. I quan és fa evident el defecte? A situacions extremes que sovint no tenen solució.

 
 
 

Hem parlat altres vegades del nivell de prestacions i consum dels motors diesel moderns, similar o superior als de benzina. Però també tenen inconvenients : condensació d’aigua que afecta a components mecànics, obstrucció de filtres, problemes derivats de la qualitat del gasoil, etc.

Els injectors convencionals d’injecció indirecta tenen un orifici de sortida del combustible a alta pressió d’una mida considerable, però els moderns (injecció directa) treballen a pressions molt superiors i per tal de pulveritzar millor el combustible i reduir el consum, porten varis orificis de mida microscòpica facilment obstruibles, provocant problemes de potencia i inestabilitat del ralentí.

Altre problema el tenim amb el biocombustible, beneficiós amb el medi ambient però amb menys capacitat de lubricació que el gasoil, el que té efectes adversos per diferents components mecànics. També ocasiona obstruccions pel seu gran poder netejador que en arrossegar tota la bruticia que troba al seu camí, l’acumula al filtre de gasoil. L’única manera d’evitar aquest problemes es la prevenció amb un manteniment adequat.

 
 
SOROLLS I VIBRACIONS AL FRENAR
 

El soroll que sentim en frenar es produeix per les vibracions de peces mecàniques, resultat d’un mal acoblament entre discos i pastilles (o mordasses i tambors), desgast excessiu, reparació defectuosa o adaptació inadequada (periode de rodatge post-reparació).

A l’hora de reparar els frens, el mecànic haurà de seguir unes pautes estrictes :

- Controlar el gruix de discos i pastilles, així com diferències entre un costat i l’altre del mateix eix

- Controlar alabeig dels discos i estat pinces de fre

- Neteja dels plans d’ancoratge i fricció

- Muntar components per eixos

- Control del líquid de frens

- Prova del vehicle abans de lliurar-lo al client

- Seleccionar materials de garantia i qualitat

Igual d’important que l’actuació del professional serà el rodatge que ha de fer l’usuari : frenar suaument durant uns 500 kms. per aconseguir una bona adaptació de les superfícies de fricció i evitar enduriments del material per shock tèrmic.

 
 
10  11  12  13  14  15  16  17  18  19 
Tornar a l’inici

Facebook
   
 Síguenos en Facebook
 
 
 
   
 
Vídeos tècnics
 

 
 
FÒRUM
   

Visiteu el fòrum, podreu fer consultes sobre el vostre automòvil i trobar consells i solucions.
 
 
CONTACTE
   
  Contacte
 
 
Política de privacidad
 
Mecànica i electricitat: Pg. Vilanova, 53 - 08870 Sitges (Centre) - Tel. 93-8943646 - 619 421 582 - Fax 93-8941570
Planxa i pintura: Drets Humans 13-15, Nau 9 - Pol. Ind. Mas Alba - 08870 Sitges
Horaris: De dilluns a divendres, de 8:00 a 13:00 hores i de 15:00 a 19:00 Dissabtes tancat.